Vi skriver för AktivSvea

Anna Persson
Jag har haft turen att växa upp i en hundintresserad familj och har alltid haft en älskad hund vid min sida.
Jack Russel ute och går i skogen med sin matte

Ta hand om hunden

Hundens välmående är det viktigaste för oss!
Genom att sprida kunskap och information vill vi få fler hundägare att lära och förstå hur hundens kropp fungerar och vad den behöver för att må bra varje dag. Ta hand om hunden och ge den ett långt och lyckligt liv tillsammans med dig. 

Team AktivSvea

Vad är grönläppad mussla och varför är det så bra?

Kanske tror du att den är ett modernt påfund, men tvärtom. Den grönläppade musslan har använts sedan urminnes tider. I den unika musseloljan finns en särskild Omega-3 fettsyra, ETA, som har den kraftigaste anti-inflammatoriska effekten som går att hitta på ett naturligt sätt.

Team AktivSvea

Tre viktiga ingredienser för hunden som tränar hårt

Oavsett art kräver en hårt arbetande kropp tillskott för att klara av påfrestningen. Ofta en självklarhet när det gäller människor men inte alls lika utbrett hos djur. Tillskott är ett effektivt sätt att förebygga problem och skador men också som hjälp vid skada.

Anna Persson

Ta hand om hundens tassar

Tassarna är den del av hunden som utsätts för störst yttre påfrestning. På vintern är de särskilt utsatta och kan behöva extra omsorg för att må bra och slippa skador eller besvär. Ta därför som vana att kontrollera tassar och klor varje dag.

Anna Persson

Om smärta hos hund

Djur känner smärta på samma sätt som människor och det är vårt ansvar att se till att de inte behöver ha ont. För att kunna hjälpa sin hund på bästa sätt är det viktigt att vara observant och lära sig att känna igen tecken på smärta.

Anna Persson

Ryggproblem hos hund

Ryggproblem är en vanlig orsak till rörelsestörning och hälta hos hundar. Det gäller särskilt medelålders och äldre hundar av större raser.

Anna Persson

Hundens tänder och mun – en vanlig källa till problem

Att drabbas av tandproblem är smärtsamt och kan dessutom leda till allvarliga följdsjukdomar. Genom förebyggande åtgärder och uppmärksamhet på munhygienen kan hundar uppnå förbättrad hälsa samtidigt som hundägaren slipper dyra tandläkarräkningar.

Anna Persson

Tillskott för hundar

Betydelsen av tillskott är ett vanligt samtalsämne både när det gäller människor och hundar. Allt fler preparat kommer ut på marknaden och det är inte alltid lätt att veta vad som är bäst för just min hund. Vi reder ut begreppen.

Scroll to Top