Sök
Stäng denna sökruta.

Drevern Sacko började halta efter varje jakt

För Ida är jakt med hund det bästa i livet. Hon lägger många timmar för att få drevern Sacko i toppform inför jaktsäsongen. Men trots försäsongsträning och god kondition började Sacko halta efter varje jakt förra hösten. Lösningen blev tillskott för återhämtning i musklerna. 

På norra Gotland, i Tingstäde, med skogen bakom huset bor Ida Sandström och hennes drever Sacko. I flocken finns också wachteln Fight, bara fem månader gammal än så länge. Jaktdagarna på Gotland kan bli många under säsongen, mycket beroende på att rådjursstammen på ön haft en stor tillväxt de senaste åren.
– Sacko är en fantastiskt duktig drever om jag får säga det själv. En sådan hund man bara får en gång i livet! Han ger allt vid varje släpp, går hårt och ger sig aldrig, på både gott och ont. Just därför det är otroligt viktigt för mig att han är i toppform när säsongen drar igång, så vi undviker onödiga skador, säger Ida.

Innan jaktsäsongen har Sacko ett gediget träningsschema för att komma i form.
– Vi både cyklar, springer och simmar flera dagar i veckan under vår och sommar. För mig är bra kondition tillsammans med lydnad, samarbete och jaktlust de viktigaste delarna för att få en riktigt bra jakthund.

Man kan förstå varför Ida uppskattar jakt med hund. Upplevelsen är nästan sagolik när naturens gryningsljus, skogens stillhet och doften av fuktig mossa blandas med hundens förväntan och entusiasm inför jakten. Sen det där spännande ögonblicket när man släpper kopplet och hunden far iväg för att finna ett färskt spår.  
– Jag älskar att stå och lyssna på ett fint buktande drev, naturen i samklang med djuren, och när hunden får göra det den älskar mest – det är oslagbart!

Trots att Sacko bara är tre år med bra kondition, välmusklad och med rätt försäsongsträning så haltade han efter varje släpp under förra jaktsäsongen.
– Jag misstänkte att det var för att han jagade så hårt, han ger allt så fort han släpps och det är svårt att begränsa, berättar Ida.

När veterinären gått igenom Sacko och uteslutit alla allvarligare fel började Ida ge tillskott från AktivSvea. Sackos kost kompletterades med ledtillskottet Keep up the Energy och Recharge Hip&joint för återhämtning i musklerna. En perfekt åtgärd eftersom Sackos hälta försvann nästan omgående. Idag kan Sacko jaga både länge, hårt och ofta men utan att visa någon hälta. 

– Jag är så enormt glad och tacksam för att AktivSveas produkter hjälpte Sacko. Det är jobbigt att se sin hund ha ont och inte få göra det den lever för, säger Ida. Nu ger jag Sacko tillskott hela året om, just för att ge honom de bästa förutsättningarna inför höstens jakter.  AktivSveas produktexpert Lotte Johannesson berättar en av anledningarna till att Keep up Energy och Recharge Hip&Joint hjälpte Sacko med sin hälta. 

 

–Troligtvis är det så att Sacko överansträngde sina muskler under jaktdagen. Om musklerna övertränas eller överansträngs får man en inflammation i muskelcellerna, vilket leder till att muskeln inte kan återhämta sig ordentligt. Musklerna gör då ont och vi ser det som hälta hos hunden. Tillskotten från AktivSvea hjälpte Sackos muskler att inte utveckla inflammation vid överansträngningen under jaktdagen och därmed försvann även hältan.  

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen