Sök
Stäng denna sökruta.

Tips för återhämtning i hundens muskler

Vad menas med återhämtning i musklerna?

När hundens muskler används och tränas bryts de ner. Under vila och återhämtning repareras och byggs de upp igen för att bli starkare och mer effektiva. Men om kroppen inte får tillräckligt med återhämtning riskerar man det motsatta, att musklerna underpresterar, eller ännu värre blir skadade och sjuka. Får musklerna inte tillräckligt med återhämtning är risken för skador betydligt större. Med det sagt, hundens återhämtning, och att musklerna får hjälp att återhämta sig är mycket viktigt för att kunna prestera på topp. 

"Att förebygga är enklare än att bota"

Tre tips på återhämtning 

från Frida, hundfysioterapeut, Åre Hundrehab

  1. vila
    När kroppen vilar får den möjlighet till återhämtning och läkning. Små, små bristningar i muskulaturen är inget ovanligt och de i sig är inte farliga. Men utan läkning och återhämtning har man till slut ett problem.
  2. Varva ner och massage
    Avslappning och massage ökar cirkulation och genomströmning i muskulaturen. Vid ansträngning samlas slaggprodukter i musklerna, dessa bidrar på sikt till stelhet och smärta.
  3. Ge tillskott
    Komplettera fodret med ett tillskott för snabbare återhämtning och som ger support till höfter, muskulatur och benstomme.

Hur hjälper Recharge Hip & Joint vid återhämtning?

Recharge hip & joint är ett högkvalitativt och naturligt tillskott för hund som bidrar till snabbare återhämtning i leder och muskler. Innehåller väldokumenterad och vegansk sammansättning av näring som får extra hjälp att transporteras ut snabbt med hjälp av aminosyran.

Leder och muskler

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen