Sök
Stäng denna sökruta.

Allergihunden Vide har hittat tillskott som funkar

Ekvationen mellan allergi och att ta hand om hundens ledhälsa är inte alltid helt enkel. Något som blev tydligt när hunden Vide fick diagnosen allergi men samtidigt behöver stötta sina leder på grund av en operation. Hjälpen blev AktivSvea Recharge Hip & Joint.

Jag tycker vi är skyldiga våra kompisar ett så bra liv det bara går.

Vide är en glad, klok och intensivt svansviftande Border collie på tre år. Matte Carolin köpte honom som agilityhund men Vide visade tidigt att han var en stjärna på vallning. Tyvärr har Vide sedan ung ålder haft stora problem med sin hälsa, och det är delvis därför som agilitykarriären är lagd på is.

Vid 9 månaders ålder opererades Vide för FCP i båda armbågarna. FCP är en tillväxtrubbning i armbågsleden där en liten del i leden som kallas processus coronoideus spricker eller går av. Som alla ledoperationen ökar risken för artros och andra skador, man behöver därför förebygga och stötta lederna extra noga under hela hundens liv.

Senare samma år diagnostiserades Vide med allergi. Genom en lång utredning hos veterinären konstaterades det att han är allergisk mot kvalster. Hans behandling kallas immunterapi som innebär att han får en liten spruta var fjärde vecka.

– Vide genomgick eliminationsdiet men det gav ingen indikation på foderallergi. Det visade sig däremot senare att hans mage rasar om äter annat än foder anpassat för allergihundar. Vide är också mycket känslig för NSAID, läkemedel som även hämmar inflammation. En mycket svår kombination för en hund som har dålig ledhälsa, berättar Caroline Stenhede, Vides matte.

Få allergivänliga ledtillskott på marknaden

Det finns få produkter på marknaden som är utan animaliska ingredienser ibland är det även svårt att förstå vilken proteinkälla som använts. Vid foderallergi och känslig mage är det här mycket viktigt. Därför är Recharge Hip & Joint, som är en helt vegetabilisk ledprodukt relativt ensam på marknaden.

– Recharge Hip&Joint från Aktivsvea är verkligen toppen. Utan den produkten hade jag inte kunnat hjälpa honom med hans ledhälsa på grund av hans allergi och mage, säger Caroline. Jag tycker vi är skyldiga våra kompisar ett så bra liv det bara går. 

Idag är Vides allergi under kontroll och han har dispens för att tävla. Förebyggande hälsoinsatser, genomtänkt träning tillsammans med rätt kost och behandling gör att han mår bra och kan tävla på hög nivå.

– Jag upplever att han återhämtar sig väl efter träning men det viktigaste för mig är att jag gör vad jag kan för att förebygga stela och ömma muskler och leder. Det är jag noga med på alla mina hundar, men på grund av Vide´s sjukdomshistoria och allergi har det varit extra svårt. Vi är väldigt glada i Recharge Hip & Joint från Aktivsvea. Den gör stor skillnad för Vide.  

Leder och muskler

Bra att veta om Recharge Hip&Joint

Recharge Hip&Joint är ett naturligt tillskott som innehåller en unik sammansättning av bland annat MSM, bosweilla serrata, L-arginin och gurkmeja som stödjer ledernas flexibilitet. Recharge Hip & Joint är 100% vegetabiliskt vilket är extra skonsamt för djur med allergier. Produkten bygger på väldokumenterade ingredienser som är väl avvägda utifrån forskning och studier för att säkra en bra effekt. Det ger snabb återhämtning vid aktivitet och ger support till leder, höfter, muskulatur och benstomme.

Fakta om allergi hos hund

  • Det vanligaste symptomet hos hundar med allergi är klåda eller fläckvist håravfall. Den uppstår oftast i ansikte, öron, armhålor, ljumskar och området runt analöppningen. Vissa hundar kan också eller enbart ha problem med återkommande öroninflammationer eller kroniska tassproblem. Därefter är det vanligast med mag-tarmbesvär.

  • Den vanligaste formen av allergi hos hundari Norden är atopi, det vill säga allergi mot ämnen i omgivningen. Till exempel kvalster eller pollen.

  • När det kommer till foderallergi hos hund är det vanligast att hunden är allergisk mot allergenerna i kyckling, mjölkprodukter och nötkött. Men hunden kan också reagera på ämnen i ris och vete. Det bästa sättet att se om hunden är allergisk mot ett födoämne är en elimineringsdiet.

  • Allergi uppkommer när hunden är i kontakt med ämnet upprepade gånger. Allergi uppstår alltså inte första gången hunden träffar på ämnet. Det gör att allergi först uppkommer något senare i livet och inte lika vanligt hos valpar och unga hundar.

  • Man uppskattar att cirka 10 procent av hundarna i Sverige har någon form av allergi.

  • Misstänker du allergi – ta hjälp av en veterinär och följ deras rekommendationer.

Två vegetabiliska och allergivänliga ledtillskott från AktivSvea

Rörliga leder
Leder och muskler

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen