Sök
Stäng denna sökruta.

GUIDE: Så väljer du rätt tillskott till din hund

Att välja rätt tillskott till sin hund kan vara en utmaning, särskilt med så många olika alternativ på marknaden. 

Alla hundar mår bra av tillskott eftersom varje hund är unik – precis som deras närings– och vitaminbehov. Ett komplett torr- eller färskfoder är framtagna för att möta ett genomsnittsbehov hos olika hundar och hundraser. Med tillskott blir fodret komplett för just din hund. Är din hund aktiv och tränar och tävlar mycket behöver kroppens leder och muskler tillskott för att orka prestera och återhämta sig, exakt samma gäller för människor som tränar hårt. Andra hundar är födda med ett hälsofel eller har en gammal skada som gör att tillskott både lindrar och stöttar. 

LÄS MER: 5 anledningar till varför du ska ge tillskott till din hund

Vi har samlat några frågor som är viktigt att funder över innan man väljer tillskott. Ett verktyg för att hjälpa dig att göra val bland varumärken och produkter.

Guide - tänk på detta innan du väljer tillskott

Var och hur tillverkas tillskotten som jag vill ge min hund?

Det är viktigt att undersöka var produktionen av tillskotten sker. I Sverige är det betydligt högre krav på produktion än i andra länder. Mycket kan hända i hanteringen och sammansättning under produktion och det är viktigt att det är kontrollerat.

Hur är kvalitén på ingredienserna i tillskottet?

Samma ingrediens kan ha väldigt stor skillnad i kvalitet. Det innebär t.ex. var och hur ingredienserna växer, men också hur de skördas, tas om hand och hanteras innan de blir en slutprodukt. Sämre kvalitet på produktens ingredienser innebär också att hundens kropp inte tar upp ämnena lika effektivt och resultatet uteblir. Satsa på hög kvalitet!

Vilken ålder har min hund?

Ålder är avgörande för hur du ska tänka kring tillskotten du vill ge. En ung hund växer fortfarande och en äldre hund har ofta åldersproblem med t.ex. stela leder.

Har min hund haft några tidigare skador?

Tidigare skador kan påverka hur muskler, leder och ligament mår och kan därför behöva extra hjälp för att inte dras upp igen, eller för att inte ligga till grund för andra besvär hos hunden.  

Har min hund några särskilda problem?

Har hunden problem med t.ex. kramp efter hård ansträngning, hälta eller dålig andedräkt? Bra att vet när man väljer mellan olika tillskott för att veta vad hunden behöver för att må som bäst.

Vad är min hund för ras, storlek och vikt?

Ras är viktigt för att förebygga vissa specifika rasproblem, t.ex. patella hos småhundar eller ryggproblem. Storlek och vikt ger en indikation på om hunden sliter mer på sina leder. Övervikt är en stor bidragande faktor för ledproblematik

Hur aktiv är min hund och håller vi på med någon specifik hundsport?

Tränar du hårt eller utövar en särskild hundsport? Har du enformig träning eller varierad?  Det här behöver vägas in när du ger tillskott för att stötta hundens kropp och för att ge återhämtning på bästa sätt.

Några allergier?

Har hunden några allergier. Läs ingredienslista så du vet vad produkten innehåller

GLÖM INTE

Vi på AktivSvea finns alltid här för att lotsa dig rätt och hjälpa dig på vägen. Rådfråga oss om du undrar något, och stäm alltid av med veterinär om hunden har en skada eller sjukdom.

 

Fresh Breath
199,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Keep up the energy
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Recharge Hip & Joint
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen