Sök
Stäng denna sökruta.

Hundstrumpor och hundskor – behövs verkligen det?

Idag är det knappast någon som lyfter på ögonbrynen för att en hund har täcke under vinterperioden.  Men när det kommer till skor för hundar är det tyvärr många som fortfarande är skeptiska. Hur är det med dig?
En grupp hundsportare som insett betydelsen av att ta extra god hand om tassarna är draghundsförarna. De är helt beroende av friska, starka tassar och därmed ytterst noga med tassvård och förebyggande insatser. Där är hundstrumpor och hundskor mer regel än undantag.

Känsliga hundar

När utetemperaturen sjunker till bistert vinterväder är det vanligt att vissa hundar efter en stunds utevistelse börjar halta eller lyfta besvärat på tassarna. Hunden har drabbats av köldkramp. Besvären löses kortsiktigt genom massage av tassar och borttagning av snö mellan trampdynorna, men krampen är en tydlig indikation på att vädret är för strängt för oskyddade tassar. Begränsa utevistelsen till ett nödvändigt minimum och se till att hunden är i rörelse i samband med rastning, eller skaffa skor till hunden.

Ett bra sätt att låta känsligare hundar njuta av promenader även under kyliga vinterdagar är att utrusta dem med skor eller strumpor. Det finns numera ett stort sortiment av tassbeklädnader i välsorterade hundaffärer och dessa är utmärkta för att skydda tassar från köld, salt, grus, väta och slitage. För hundar med känsliga tassar finns vadderade strumpor och strumpor i gummi som skyddar mot hårt underlag och vasst grus.

 

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen