Sök
Stäng denna sökruta.

Hundvård från hjärtat: Nathalie tar hänsyn till personlighet och individuella behov 

Att dela livet med hundar är en källa till glädje och kärlek, något som nog alla som har hund skriva under på. För Nathalie Roos är hennes japanska spetsar, Kiwi och Itchi, trogna kamrater och tävlingpartners, i alla delar av livet. Deras personligheter är lika unika som deras individuella behov, och för att säkerställa deras omsorg och välbefinnande behöver man ta hänsyn till båda.

Nathalie Roos är uppväxt med rasen japansk spets, och de är fortfarande en självklar del av hennes liv. En ras som är rolig att träna och enkel att ha med i vardagen. Hennes spetsar, Kiwi 6 år, och Itchi 4 år, är syskon, och de har precis lika många likheter som olikheter.

– Itchi har en extra växel och ett tålamod som Kiwi ibland saknar. Kiwi har hög integritet och är väldigt kärleksfull mot sina människor, medan Itchi är öppen mot alla. De båda gör allt för godis och leksaker och älskar att lära sig nya saker. Vi älskar att träna och tävla i agility, men går lika gärna på långa promenader eller myser en dag i soffan, berättar Nathalie.

KeepUpTheEnery_web
Styrka och rörlighet

Individuella behov och förutsättningar

Nathalie ger sina hundar tillskott för att säkerställa deras välbefinnande. Det är viktigt att beakta hundarnas individuella behov, eftersom varje personlighet och hundras har sina egna förutsättningar. Det kan vara relaterat till deras aktivitetsnivå, kroppsbyggnad eller stressnivå. Kiwi och Itchi har under en längre tid fått tillskottet Keep Up The Energy och Recharge Hip&Joint, som innehåller ingredienser som grönläppad mussla, gurkmeja och nypon.

– Med Keep Up The Energy och Recharge Hip&Joint tycker jag att de orkar mer och har högre uthållighet. Jag har valt tillskott utifrån innehållet, att de är närproducerat och inte har konstgjorda ämnen. Där känns AktivSvea som ett prisvärt och väldigt bra alternativ, säger Nathalie.

FreshBreath_web
God munhälsa

Dålig andedräkt trots tandborstning

Sedan en tid tillbaka ger Nathalie även Kiwi och Itchi tillskottet Fresh Breath för deras andedräkt. Detta trots att Nathalie borstar deras tänder i stort sett varje morgon och ger dem tuggben för att motverka plack.

– Trots att jag är väldigt noggrann med deras tand- och munhälsa så får de ibland dålig andedräkt. Jag vet inte varför, men sedan vi började ge Fresh Breath har den försvunnit. Det är skönt att jag inte längre behöver undvika deras pussar, säger Nathalie.

Life hack för hundlivet?

På frågan om Nathalie har något ovärderligt tips eller lifehack för livet med hund svarar hon:

– Oj, det är svårt, men jag har alltid gett mina valpar ett urgröpt märgben och smetat i skinkost eller liknande. Det har hjälpt väldigt mycket för att få dem att bita mindre i händer och möbler.

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen