Sök
Stäng denna sökruta.

Intervju med Isabels hundliv

Naturälskaren och Umeå-tjejen Isabel Nilsson är en av AktivSveas ambassadörer. Isabel, även känd som Isabels hundliv på sociala medier, är både hundinstruktör, patrullhundsförare i hemvärnet och tävlar i IGP. Hon bor i Stockholm tillsammans med sambo och schäfrarna Nike och Izo, och till vardags jobbar hon som produktutvecklande inköpare.

Foto: @grune.photography

I sociala medier får följa Isabel och hundarnas resa och utveckling framåt, alltid med kloka tankar kring kring relation och berikning i förhållande till hundarnas prestation och välmående. Allt förgylls genom magiskt vackra bilder tagna av hennes sambo Grune Photography. För Isabel är det en självklarhet att ta hand om hundarna varje dag, där rätt näring och tillskott är en självklar del. 

I think dogs are the most amazing creatures: they give unconditional love. For me they are the role model for being alive”

Isabel, hur började allt? Har ditt hundintresse alltid funnits? 
Ja mitt intresse för djur och speciellt hund har funnits hela mitt liv. Jag har varit hundägare i 6 år men är uppväxt med både schäfer och Border Collie. Valet att det blev rasen schäfer för mig har jag aldrig ångrat. 

Varför älskar du hundar? Vad ger och hundintresse dig?
Personligen älskar jag citat av Gilda Radner 
” I think dogs are the most amazing creatures: they give unconditional love. For me they are the role model for being alive” 
Jag kan inte föreställa mig ett liv utan mina hundar. 

Har du ett hundminne som betyder extra mycket för dig?
Efter skolan i lågstadiet möttes jag dagligen av Rossy, en fantastisk Border Collie hane som låg på gräsmattan på hans tomt och väntande på att jag skulle komma gåendes. Hans glädje smittade alltid av sig. Han är anledningen till att jag ville ha hund.  

Vad gör du när du inte tränar hund?
Jag älskar att vandra i naturen tillsammans med sambo och  hundarna. Utforska närområdet och laga mat i naturen.

Foto: @grune.photography

Hur kom det sig att du började använda AktivSvea´s produkter?  Vilka produkter ger du och varför?
Jag blev tipsad av en vän! Nike får Rosehip & Stay Flexible medan Izo får Recharge hip & joint samt keep up the energy. Båda får trampdynorna smörjda med Paw skin balm.

Har du märkt någon skillnad på dina hundars mående efter de börjat med fodertillskotten?
Ja! Extra märkbart på min tik Nike som har ledproblem. Stay flexible och Rosehip har gjort henne mer rörlig och piggare i kroppen.

För Izo har kosttillskotten Recharge hip & joint i kombination med Keep up the energy hjälpt han i hans muskeluppbyggnad & fysträning.

På vilka sätt tar du hand om hunden utöver tillskott?

Försöker berika hundarnas liv med varierad träning: skogspromenader, simning, vattentrask, canicross samt balansbollsträning. Förutom hundträning, fys och styrka är det viktigt att ha vilodagar där hundarna bara få vara hund. En dag i veckan är det klo och pälsvård.  Sist men inte minst, är noga med att ge hundarna den bästa hundmaten.

Varför skulle du rekommendera AktivSveas fodertillskott till andra hundägare?
Förutom att de ger effekt- Svensk tillverkat, naturliga ingredienser och för att även den kräsna hunden älskar tillskotten.

Har du något/några gyllene hundtips som du vill att alla ska ta med sig – vad är det?
– Följ alltid din magkänsla.
– Mys och lek mycket tillsammans med din hund.
– Relationen är A & O.

Hundsportsrelaterat eller inte, vem eller vad inspirerar dig?
Vera Dinic, hon är anledningen till att jag började med hundsport och  att det blev IGP med Izo. Hon är en fantastisk dressör och coach. Så tacksam att jag har henne i mitt och hundarnas liv.

Kan du dela med dig av någonting inte så många vet om dig?
Innan hundarna kom i mitt liv kretsade livet kring hälsa och välmående. Jag tränade crossfit flera gånger i veckan, åt strikt diet samt jobbade med sportkläder. Idag har jag ett sundare tänk kring välmående och prioriterar annorlunda.

Foto: @grune.photography

5 snabba med Isabel

Hundpromenad eller hundmys?
Hundmys

Hundar eller människor?
Hundar

Planerad eller spontan?
Planerad

Favoritmoment på träningsplan?
Hatkärlek till fotgåendet

Vad måste en perfekt lördag innehålla enligt dig?
Lång skogspromenad i rå terräng tillsammans med hundarna och husse.

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen