Sök
Stäng denna sökruta.

Möt vår ambassadör Elin Fahlgren

Från hundkurser till byggprojekt. Från agilitybanan till hundmys i soffan. Elin och hennes två bordercollie-tjejer Eden och Alva har både en av- och påknapp. Massa rolig hundträning, blandas med fysträning och att bara vara tillsammans. Hennes bästa råd inom hundträning? Ha KUL! Elin är också en av Akitvsvea’s ambassadörer – följ dem på @elinsagility.

– Jag vill ha lyckliga, lydiga hundar som gör att de kan leva ett liv med mycket frihet och att vi har roligt tillsammans. Målet med vår agility är att bli så bra som vi kan bli tillsammans och att varje träningspass ska vara skitkul!

Elin bor i Hindås utanför Göteborg i ett nybyggt hus tillsammans med sambo och sina två bordercollietjejer. Hon har arbetat med hundar, hundkurser och agility de senaste 10 åren.

Hur ofta tränar du och hundarna, vad består träningen av?

I snitt tränar vi agility 1-2 dagar. Vi tycker också om att träna lydnad, vallning, tricks, styrketräning, smidighet, simning, spår osv också och det blir det några dagar i veckan, lite beroende på period. Ibland ligger vi bara i soffan och äter praliner och myser, det är vi också jättebra på!

Har ditt hundintresse alltid funnits? Hur länge har du haft hundar?

Jag har alltid älskat hundar, men hade aldrig hund som barn. Jag var 100% hästtjej i många, många år, gick på ridsportsgymnasium och mellan 1:an och 2:an på gymnasium skaffade jag min första hund Stella. Hon var en bordercollie hon med och la grunden till allt jag kan idag. Fyra år senare kom Freja in i bilden, en då 1,5 årig omplacering (också bordercollie) och det var med Freja som min besatthet för agility verkligen kläcktes.

Varför älskar du hundar?

För att dom inger ett lugn till mitt liv. Men också en mening. Jag har roligt när jag tränar hundarna och morgonmyset varje morgon ger mig livskraft.

Har du ett hundminne som betyder extra mycket för dig?

Jag minns i detalj första gången jag träffade mina hundar för första gången och det är fyra helt fantastiska minnen jag alltid kommer att bära med mig.

Vad tänker du minuterna innan du går in på tävlingsbanan?

Då bultar hjärtat alltid jättehårt! Jag har tävlat med hund i över 10 år men blir fortfarande pirrig och ibland riktigt nervös. Jag tänker att snart kommer pulsen att gå ner och då ska vi ha jättekul! Jag försöker att fokusera på att hålla mig lugn, fokuserad och koncentrerad, för att inte tappa bort mig i allt adrenalin.

Finns det något resultat, tävling, pallplats eller moment som du minns särskilt?

Mitt absolut bästa agilityminne är från agility SM i Linköping 2015. Jag och Freja vann finalloppet och kom totalt 5:a individuellt. Jag minns fortfarande hur jag kände mig när vi stod på startlinjen och känslan när vi gick i mål. 

Vad gör du när du inte tränar hund?

Jag och min sambo har precis byggt hus och har fortfarande massa byggprojekt igång, dessutom har jag 100 hobbies! Jag odlar just nu jättemycket, både blommor och ätbart. Jag älskar att dessutom att sy kläder, skapa vinyltryck, plocka svamp, plocka bär och pysslar gärna med återbruk av små loppisfynd.

Hur kom det sig att du började använda AktivSvea´s produkter?  Vilka produkter ger du och varför?

När Freja var 10 år fick hon svår artros i sina tassar. Tyvärr baksidan efter en lång agilitykarriär på hög nivå. Hon fick så ont att hon inte kunde gå en promenad på 20 min utan att vara halt länge efteråt. Då fick vi tips av Tina Perdell, att prova Aktiv Svea. I samråd med experterna på Aktiv Svea, testade vi doseringen av en kombination av Stay Flexible och Recharge Hip & Joint och efter 5-6 veckor såg vi resultat. Jag blev så otroligt lättad! Freja kunde leva ett piggt pensionärsliv, till 13 års ålder. Idag äter Eden samma kombination som pensionär och Alva äter Keep up the energy. Båda äter även Fresh Breath varje dag.

Har du märkt någon skillnad på dina hundars mående efter de börjat med fodertillskotten? 

För Frejas del, var det som natt och dag. Vi provade att ta bort tillskotten under en period, för att testa vad som hände och efter några veckor såg vi hältan komma tillbaka.

Fresh Breath
199,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Keep up the energy
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Recharge Hip & Joint
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Stay Flexible
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5

PÅ VILKA SÄTT TAR DU HAND OM HUNDEN UTÖVER TILLSKOTT?

Jag är noggrann med att ge hundarna bra foder, det är A och O för en pigg och stark hund, oavsett aktivitetsnivå. Jag har alltid försökt låta hundarna leva ett liv med mycket lättsamma promenader, där de får använda kroppen fritt. Vi jobbar med förebyggande styrketräning och har ett nära samarbete med västsveriges bästa hundfysioterapeut.

VARFÖR SKULLE DU REKOMMENDERA AKTIV SVEAS FODERTILLSKOTT TILL ANDRA HUNDÄGARE? 

För att det är så mycket bättre att förebygga! Aktiv Sveas tillskott är skapad av proffs på humansidan och är 100% naturliga. Jag känner mig otroligt trygg med Aktiv Svea.

Har du något/några gyllene hundtips som du vill att alla ska ta med sig – vad är det?

Se till att träningen verkligen är rolig, varje gång! Om man inte har kul när man tränar hund, då gör man något fel. Satsa på att ha en harmonisk och trevlig vardag i första hand.

Hundsportsrelaterat eller inte, vem eller vad inspirerar dig?

Jag har alltid funnit inspiration hos mina elever! Oavsett nivå, så är det så himla kul att se ekipage växa tillsammans en otrolig insopiraiton för mig.  

Kan du dela med dig av någonting inte så många vet om dig?

Jag är 34 år och har fortfarande en mjölktand. Det ni!

5 snabba med Elin


Hundpromenad eller hundmys?

Hundmys

Hundar eller människor?
Hundar

Planerad eller spontan?
Planerad

Favoritmoment på träningsplan?
Ett perfekt running contact på balansbommen finns det inget som slår.

Vad måste en perfekt lördag innehålla enligt dig?
Först blir det kramkalas i soffan med hundarna, följt av en god kopp kaffe i morgonsolen. Sen en skogspromenad, följt av lite agility på gräsmattan och växtpyssel. Då är jag nöjd!

Fresh Breath
199,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Keep up the energy
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Recharge Hip & Joint
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5
Stay Flexible
379,00 kr
Betygsatt 5.00 av 5

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen