Sök
Stäng denna sökruta.

Ralf testade Stay Flexible – började lyfta på benet på morgonkissen

Blandrasen Ralf är en sällsynt charmig liten hund som tränar och tävlar aktivt. En morgontrött spexare som är glad och nyfiken. När Ralf visade hälta och stelhet blev diagnosen en missbildning i ryggen, en skada som också påverkar leder i framför allt höfter och knän. 

Ralf är en oemotståndlig blandras på 6 år. Han bor i en flock med matte, husse och två Mudi, trots sin storlek är han familjens boss.  Ralf älskar aktiviteter, om han får sova ut på morgonen först. Han är inofficiell svensk viltspårschampion, tränar och tävlar rallylydnad och springer gärna agility. Även om det sistnämnda begränsas en del efter att hans ryggskada upptäcktes.

– Ralf är en blandning mellan Fransk Bulldog och Chihuahua som ger honom hans karakteristiska utseende, som en långhårig fralla. Han är en riktigt liten clown, älskar att spexa ju mer vi skrattar åt honom, men också med stor egen vilja, berättar matte Nathalie Ingmann. 

Redan efter en vecka kunde man se skillnad på Ralf, han kunde gå direkt ut på morgonen och lyfta på benet för att kissa. Men mindre smärta visade sig också i att han ville träna och leka mer.

Nathalie, matte till Ralf

Missbildning i ryggen

När Ralf var lite över året så förändrades hans inställning till livet och aktivitet, han ville inte längre gå upp för trapporna eller vara ute och gå.
– Vi tog honom till veterinären och det var flera turer innan man till slut upptäckte en missbildning i ryggen som även påverkar höfter och knän, berättar Nathalie.

Eftersom Ralf är en liten hårding så visar han sällan att han har ont. Men matte och husse kan ändå se tydliga tecken på att han inte mår bra. Han vill inte hoppa upp i soffan eller sängen, vill inte promenera och han har svårt att lyfta på benet när han ska kissa. Han behöver bli varm och ”gå igång” i kroppen innan han kan lyfta på benet, framför allt på morgonpromenaden. Med detta i bagaget ansökte Nathalie till AktivSveas test ”Nöjda hundar” för att få prova Stay Flexible.

– Jag gör en hel del insatser för Ralfs välmående – bland annat vattentrask, går till hundfysioterapeut och jag har genom åren även gett andra tillskott. Jag var nyfiken på att testa Aktivsveas Stay Flexible för att se om den gjorde skillnad för Ralf, vilket den verkligen gjort!

Stay Flexible

Lyfte på benet

Matte Nathalie berättar att hon gav dubbel dos av AktivSvea första veckorna, vilket man kan göra om hunden har problem. Redan efter en vecka kunde man se skillnad på Ralf, han kunde gå direkt ut på morgonen och lyfta på benet för att kissa. Men mindre smärta visade sig också i att han ville träna och leka mer.

– Jag kommer fortsätta ge Stay Flexible, Ralf mår så bra och jag vill inte sluta med något som fungerar!

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen