Sök
Stäng denna sökruta.

Två viktiga ingredienser för en hund med dålig andedräkt

Dålig andedräkt är ett vanligt problem hos våra fyrbenta vänner. Det kan delvis bero på dålig munhälsa med tandsten, men allt som ofta beror det också på att magen är i obalans. Det finns två ingredienser som hjälper till vid dålig andedräkt och munhälsa. Bäst effekt ger de i kombination av varandra.

Dålig andedräkt beror på bakterietillväxt i munnen som kan orsakas av många olika saker, t.ex. tandsten, inflammerade tandfickor i tandköttet eller skador i munnen som trasiga tänder där bakterier kan frodas. Det många inte vet är att dåligt andedräkt även kan bero på en mage i obalans, t.ex. magkatarr.

Läs mer – Kan hundar få hål i tänderna?

 

Normalt har hunden en annan andedräkt som luktar annorlunda än den vi människor har. Det beror helt enkelt på att de äter en annorlunda kost än oss. Så dålig andedräkt hos hund kan också vara helt normal. Är den dåliga andedräkten tillfällig kan det bero på att hunden ätit något som luktar illa. Upplever du en förändring i andedräkten är det dags att reagera.

Naturliga ingredienser har hjälpt människor och djur i årtusenden. För dålig andedräkt finns det två olika, Isalndslav och Spirulina, som ger bra effekt. Framför allt i kombination av varandra.

Islandslav

I tiotusentals år har Islandslav använts i terapeutiskt syfte i norra delen av världen. Islandslaven har högt näringsinnehåll och slemhinneskyddande egenskaper som hjälper munhåla, luftstrupe och svalg. Islandslav innehåller olika bitterämnen som ökar salivproduktionen vilket är särskilt bra vid dålig munhälsa. Dessutom är det en naturlig källa till antioxidanter. Studier visar på att Islandslav har effekt på bland annat mag-tarm katarr och illamående med kräkningar.

Spirulina

Spirulina är en blågrön alg som odlas i sötvattenbassänger. Den innehåller klorofyll, proteiner, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen. Spirulina ökar salivproduktionen vilket minskar beläggning av plack och tandsten, vilket i sin tur minska risken för tandköttsinflammation. Spirulina stärker immunförsvaret och motverkar eksem och torr hud.

Tips! AktivSvea Fresh Breath innehåller en kombination av Islandslav och Spirulina tillsammans med andra kliniskt testade ingredienser.

FreshBreath_web
God munhälsa

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen