Sök
Stäng denna sökruta.

Vad är grönläppad mussla och varför är det så bra?

Kanske tror du att den är ett modernt påfund, men tvärtom. Den grönläppade musslan har använts sedan urminnes tider. I den unika musseloljan finns en särskild Omega-3 fettsyra, ETA, som har den kraftigaste anti-inflammatoriska effekten som går att hitta på ett naturligt sätt.

Den grönläppade musslan växer längs kusten utanför Nya Zeeland. Enbart här finns de perfekta förhållandena för att musslan ska kunna leva och frodas. Den växer i stora klasar på bara några få meters djup. Namnet har den fått från den gröna kanten som syns på deras skal.

Lång historia

Den har använts av ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland, Maorier, sedan lång, lång tid tillbaka. Under 1970-talet började amerikanska forskare intressera sig varför just maorier sällan drabbas av ledbesvär. Det var då kunskapen om den grönläppad mussla började spridas. Men det dröjde till mitten av 1980-talet innan musslan började odlas och utvinning av dess extrakt började bedrivas i större skala. Först för några år sedan spred sig kännedomen om Grönläppade musslan till västvärlden.

Unikt anti-inflammatoriska innehåll

Grönläppade mussla är en av de största sorterna i musselfamiljen, den kan bli 24 cm lång. Den skördas perfekt mogen, och frystorkas direkt. På så sätt kan viktiga naturliga vitaminer och mineraler bibehållas. Det som är extra viktigt är att man använder hela musslan inklusive musseloljan.

För det är i musseloljan som den särskilt unik Omega-3 fettsyra finns – ETA.  ETA har den kraftigaste anti-inflammatoriska effekten som går att hitta på ett naturligt sätt, och den finns enbart i den Grönläppade musslan. Musseloljan innehåller också Omega-3 fettsyror med EPA och DHA som hämmar effekt vid inflammationstillstånd. Även Glukosaminoglykaner (GAG), som är naturligt glukosamin, finns i den Grönläppade musslan. Glukosaminoglykaner finns naturligt i kroppens broskvävnad, ledvätska och bindväv och smörjer leder och bevara dess egenskaper och välmående.
Viktigt att komma ihåg när man köper produkter med Grönläppad mussla är att ju högre halt av musselolja den har  desto mer effekt har den.

En supermusslan

Kort och gott, grönläppade musslan är fantastisk.

  • starkt inflammatoriska läkande egenskaper
  • hjälper till vid smärta i leder som t.ex. artros.
  • innehåller unik Omega-3 fettsyra som kallas ETA
  • innehåller ett enormt utbud av vitaminer, mineraler, aminosyror, Omega-3 fetter, antioxidanter, enzymer och många fler näringsämnen.

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen