Sök
Stäng denna sökruta.

Vanligaste felen hundägare gör kring hundens muskler och leder – tips från hundmassör

Sedan 2003 har Anna Stenfeldt jobbat aktivt med friskvård och rehab för hund genom massage, hundfysioterapi och hundsim. I sitt jobb möter hon dagligen hundar med olika problem. Nu delar hon med sig av viktiga sakar att tänka på kring hundens muskler och leder.  Ta också del av Annas bästa tips för en frisk och välmående hund. 

>>> Läs en stor  intervju med Anna Stenfeldt 

Vad är det vanligaste felet som hundägare gör när det gäller hundens muskler och leder?


Många missar vikten av uppvärmningen! Uppvärmning är otroligt viktig för att förbereda hundens kropp på den träning och aktivitet som följer. Det är också viktigt att lära känna hundindividens kropp och anatomi. Alla kroppar har starka och svaga länkar som hundägaren behöver känna till för att kunna göra rätt form av träning och aktivitetsnivå.

Har du några tips och råd för hundägare som vill förebygga skador eller främja sina hundars välmående?

  • Glöm inte uppvärmning och nedvarvning!
  • Ge hunden minst en vilodag i veckan! Detta för att främja återhämtning och uppbyggnad av kroppen. Med ökad ålder ska givetvis mer vila ges mellan träning och aktivitet.
  • Gå till hundmassör eller hundfysioterapeut som går igenom din hunds muskler, rörlighet, symmetri och för att få tips och råd för just din individ.  
  • Ge hunden regelbunden massage, av dig själv eller hos en hundmassör.
  • Ge tillskott. Bra tillskott av hög kvalitet bidrar till ökad återhämtning och rörlighet, ger mindre stelhet och därmed obehag hos exempelvis den seniora hunden.
foto: Anna Erlandsson

Artikeln är skriven av

Andra inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Rulla till toppen